Eurodesk

Az Eurodesk egy olyan, az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat és együttműködési keret, melynek az Európai Unió tagállamaiban, valamint Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben és Törökországban több mint 1200 regionális és helyi partnere van. Az ezekben az irodákban dolgozó szakemberek fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.

A magyarországi Eurodesk-hálózatot a Tempus Közalapítványon belül működő Eurodesk Magyarország koodesk partnerszervezetei  olyan civil szervezetek, amelyek célközönsége elsősorban a fiatalok, és számukra kínálnak különböző, többek között tájékoztató, információs és tanácsadó, fejlesztő és felvilágosító szolgáltatásokat. A 34 helyi Eurodesk  partnerirodában  jól felkészült munkatársaink segítenek megtalálni a számodra legjobb megoldást, hiszen ezek a szervezetek széles spektrumú támogató rendszert működtetnek annak érdekében, hogy a személyre szabott segítség révén a fiatalok kimerítően kihasználhassák a rendelkezésükre álló forrásokat, lehetőségeket, legyenek azok képzési programok, mobilitási projektek, tanulmányutak vagy ösztöndíjak.

Egyesületünk 2016 óta a Dél-Dunántúli régió Eurodesk koordinátora. Évek óta rendszeresen tartunk tréningeket, illetve folyamatosan Felkereső ifjúsági munkát.