Grundtvig

Közzététel dátuma

A Grundtvig program az Egész életen át tartó tanulás program egy része, a lényege, mint ahogyan a nevében is látható, hogy felnőttkorunkban is tanuljunk. A programban legmagasabb arányban tanulási kapcsolat projektek valósultak meg. Az első évben még a százat sem érte el a beadott pályázatok száma, az utolsó évben (2013) viszont, több mint 200 pályázat érkezett, egyre színesebb és változatosabb témákban.

A Grundtvig alprogram elősegítette a sokáig kevesebb figyelmet kapott, a szakképzéstől elkülönült, általános készségeket átadó felnőttoktatás előtérbe kerülését mind a szakértők, mind a felnőtt tanulók szempontjából. A program felkarolta a kevésbé mobilis, alulképzett, tanulásba ritkán vagy nehezen bevont felnőtteket, idősebb korúakat és számukra, illetve a velük foglalkozó szakemberek számára kínált széles körű nemzetközi együttműködési lehetőségeket.

A Grundtvig programot, mint sok más programot is, a Tempus Közalapítvány kezeli.

A Tempus Közalapítvány az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alatt működő, közhasznú szervezet, célja a közös európai értékek és célok képviselete és közvetítése az oktatás, képzés területén, valamint a magyar oktatás-képzési rendszer megismertetése és érdekeinek képviselete nemzetközi környezetben.

Ez mellett foglalkoznak még: Pályázati programokkal(Erasmus+,CEEPUS,DAAD,Európa a polgárokért), Képzéseket tartanak(speciális képzések pedagógusoknak, EU támogatások felhasználására felkészítő).

Válassz nyelvet
Regisztráció
Eseménynaptár
Október 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Logók

01erasmusplus